Комплет алатки за вино за сите потребни почетници

2022-02-14

Отворач за вино, отварач за шишиња со пумпа за воздух под притисок на вино со машина за фолија, аератор за истурање и вакуумски затворач - Едноставен додаток за вино за отстранување на плута од вино Одличен подарок за љубителите на виното


Да се ​​биде винољубовникот е многу повеќе од едноставно складирање на одлични шишиња - вистинскиот ентузијаст или познавач ги разбира мноштвото клучни начини за оптимизирање на искуството со пиење вино, а има многу додатоци кои го прават токму тоа. Всушност, прашајте кој било професионалец за вино, и тие ќе ви кажат за нивните најважни работи, кои може да варираат од сигурен шраф со двојни шарки до сигурен декантер, или дури и средство за зачувување на вино вредно за инвестирање без кое сомелиите понекогаш не можат да живеат.


Има неколку работи попријатни од добра чаша вино, so why not give it the respect it deserves? It doesn’t take much to outfit yourself with all of the best tools required to effectively open, consume, and enjoy any bottle. From wine openers and decanters to bottle stoppers and preservers, there is no shortage of gadgets to help you elevate your wine at home. Some of these also make great gifts for the wine enthusiasts in your life. Read on and choose your favorites, and ве моламникогаш не го пробувајте тој трик за чевли со прекрасно шише Бургундија.


Што да барате во алатката за вино?


Тип

Постојат различни алатки кои ќе ви помогнат да пиете вино, од оние кои ви помагаат при отворање на шишиња до оние кои се дизајнирани да го направат вашиот вино подобар вкус и да го чувате ако не ја завршите секоја голтка. Некои алатки доаѓаат во комплети за да ги покријат сите ваши основи, додека други се продаваат одделно. Колку често пиете вино, како и вашиот личен вкус, ќе ви помогнат да одредите каков тип на производи можеби ќе ви требаат.


Квалитет

Дали сакате само алатка која може да откопа шише од време на време или сте сериозен енофил? Се разбира, сакате нешто што функционира, но некои алатки за вино се направени за да го издржат тестот на времето, додека други се поосновни. Вашиот буџет и навиките за пиење вино ќе го одредат вашиот избор.


Стил

Ако сакате да ги прикажувате вашите алатки за вино на бар или на друго видливо место, можеби ќе сакате да изберете оние што го надополнуваат вашиот друг декор. Некои алатки се како уметнички дела, додека други се само функционални.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy