Зошто ви треба корпа за отпадоци со интелигентен сензор?

2022-07-06

Дали ви треба автоматска корпа за отпадоци за мал простор, како вашата спална соба или бања?

If you have the kitchen covered, start to look for a smaller automatic trash can to fit underneath your desk or beside the bathroom sink. Chances are you’re not shooting for a 13-gallon vertical can to stick next to your toilet, but that doesn’t mean you couldn’t benefit from the same mess-free perks that the best motion sensor trash can provides. Smaller trash cans that are lower to the ground can be hard to get to, even if there is a foot pedal at the base. A motion sensor makes things a little easier to dispose of and also keeps you from needing to get too close. 


Дали сакате да ги елиминирате мирисите и непријатните мириси?

Никој не ужива во мирисот на ѓубрето што се шири низ нивниот дом. Тоа е непријатно и непријатно, особено ако имате гости. Не само што е добро да се ослободите од мирисите за луѓето, туку елиминирањето на мирисот е секогаш одлична тактика за чување на домашните миленици и штетници незаинтересирани за содржината на вашата корпа за отпадоци. Ако веќе сте направиле сè што можете за да го направите вашето ѓубре помалку миризливо, препорачуваме опција која е дизајнирана имајќи го предвид дезодорирањето. За среќа, корпата за ѓубре со сензор за движење, по дизајн, е одлична за заробување на ужасни мириси. Другите модели на корпи за отпадоци без раце, без допир, ќе се потпираат на ножната педала за да го отворите капакот. Ова често резултира со ненадеен пад кога капакот се затвора и шум на миризлив воздух силно се наметнува во просторијата. Капаците на корпите за отпадоци со сензор за движење обично се темпирани и нежно се затвораат, што помага да се задржат сите непријатни мириси во самата конзерва.

Еве неколку совети и трикови кои многу ги предлагаме кога решавате проблеми со корпите.

  • Често има јасна фолија над копчињата и делот на сензорот од корпата, тоа треба да се отстрани за правилно функционирање на инфрацрвената ЛЕД и сензорот. Ако ова сè уште е присутно, вашата корпа веројатно ќе биде помалку одговорна за секој што се обидува да ја отвори.
  • Евтините батерии понекогаш може да бидат толку слаб квалитет што не можат да го напојуваат механизмот, затоа секогаш внимавајте батериите што ги купувате да се со пристоен квалитет и од реномиран продавач.
  • Има главен изолатер прекинувач на задниот дел од капакот на корпата, ако е исклучен, корпата нема да работи (звучи едноставно, знам, но ќе бидете изненадени колку клиенти го пропуштаат) - затоа проверете дали е вклучен!
  • Оставете му неколку секунди кога ќе го вклучите, може да потрае и до 10 секунди за правилно иницијализирање. Откако ќе работи правилно, треба да трепка на секои 7-10 секунди.
  • Како што објаснив претходно со сензорите, треба да користите бавни сигурни движења за да го активирате капакот, ако се движите пребрзо, IR зраците нема да го активираат прекинувачот.

Дали вредат корпите за отпадоци со сензор?

Краткиот одговор е да, кантите за отпадоци со сензор вредат. Иако цената може да биде преголема, ние веруваме дека корпата за ѓубре со сензор за движење има многу предности, а погодноста е само една. Корпата за отпадоци без раце ви помага да се држите подалеку од бактериите и бактериите кои лазат околу вашето ѓубре. Тие се исто така многу корисни за оние кои доживуваат проблеми или болки поврзани со мобилноста. Моделот без раце (и стапала) ја елиминира потребата од физичко оптоварување на зглобовите.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy